Drømmetydning om utroskab: Hvad betyder utroskab i drømme?

af | Drømmetydning

Lad os sætte scenen: Jeg befinder mig et eller andet sted dybt inde i min underbevidsthed og har en helt almindelig meningsløs drøm. Jeg er lykkeligt uvidende og nyder den tilfældige affyring af mine neuroner, indtil jeg pludselig finder sammen med en fremmed og begynder at være min partner utro – eller det er, hvad jeg tror i min drømmetilstand. Jeg ved, at det er forkert, men jeg kan ikke stoppe det. Bagefter (i min drøm) beder jeg min partner om tilgivelse og er bange for at miste ham, indtil jeg vågner op, ser mig omkring og indser, at “det er bare en drøm”.

Hvis du har mumlet disse ord i søvne for dig selv midt om natten eller måske har haft den samme stressende og nagende drøm, er du ikke alene. Jeg er selv vågnet op med tårer strømmende ned ad ansigtet efter en drøm om, at jeg var en kæreste utro på det tidspunkt. Hvordan kunne jeg svigte ham på den måde? Har jeg faktisk lyst til at være ham utro? Vil jeg miste ham? Er jeg et dårligt menneske?

Hvorfor drømmer man om utroskab?

Først og fremmest kan du slappe af – du er ikke et dårligt menneske. Drømmesekvensen om at være sin partner utro er faktisk utrolig almindelig. I en undersøgelse fra 2020 havde 21 % af de 1000 adspurgte personer faktisk drømme inden for det seneste år, hvor de var deres partner utro, og 23 % havde drømme om, at de var blevet snydt af deres kæreste.

Og der er faktisk en helt god og logisk forklaring bag drømmene. Det er faktisk ganske sundt at have drømme om utroskab, ifølge Theresa Cheung der er ekspert i drømmetydning og forfatter til den bedst sælgende bog The Dream Dictionary from A to Z.

“En drøm er en spejlsal,” siger Cheung til InStyle. “Det er et aspekt af dig selv, du er på en måde utro med dig selv. Det er det drømmende sind, der bare forsøger at vise dig, at der er mere at opdage i dig.”

Det betyder noget, hvem du er utro med

Hun bruger gerne eksemplet med at have en affære i din drøm med en upassende person, som f.eks. din chef. Det er ikke fordi du ønsker at have sex med denne person, du beundrer måske bare en kvalitet hos dem, som du mangler. “Hvis din chef har en stor humoristisk sans, og du har en tendens til at være en ret alvorlig person, er det at have en affære med din chef i en drøm, at dit drømmesind siger ‘kom nu‘,” siger Cheung. “Det siger “du skal have mere humor”, og det bruger det slående billede af utroskab, fordi det er den eneste måde, det ved, hvordan det kan kommunikere det med dig.” Så i bund og grund er dette ekstreme, foruroligende scenarie blot en måde at få dig til at være opmærksom.

Det samme gælder, hvis du har en drømme om en bestemt berømthed. Det er højst sandsynligt ikke en forfængelighed eller materialistisk tilbøjelighed. Der kan være noget, som den bestemte berømthed besidder, som du mangler i dit vågne liv, ifølge Cheung.

“Enhver berømthed har et godt udseende og penge. Det er som regel noget specifikt – måske deres musikalske talent eller deres velgørenhedsarbejde – ved den pågældende berømthed, som dit drømmesind har sat sig fast på,” forklarer hun. “Hvis du har en drøm om utroskab, betyder det, at der er noget ved dig, som er underudviklet, og du har brug for at gå ud og fejre det.”

Men afhængigt af hvem du er utro med, kan denne drøm antage flere forskellige fortolkninger. Cheung siger, at utroskab i din drøm med en tilfældig person kan være et resultat af at være skuffet over dig selv eller føle, at du svigter dig selv eller andre.

“Hvis du er utro med en fremmed person i din drøm, skal du kigge på dit daglige vågne liv,” siger hun. “Hvor svigter jeg mig selv? Hvad betyder utroskaben for mig? At være utro betyder, at jeg ikke gør det bedste, jeg kan. Jeg opfylder ikke mit potentiale. Jeg gjorde ikke et godt stykke arbejde der.”

Om Engletal.dk

om forfatteren bag

Mit navn er Camilla Safira og dette er min blog om engletal og drømmetydning. Til daglig er jeg psykoterapeut og clairvoyant, og jeg bruger min viden om engletal og drømmetydning både professionelt og i privaten. Jeg håber at denne blog kan hjælpe dig med at få svar på nogle af dine store spørgsmål.

englekort
englekort banner

Læs også:

Drømmetydning: Betydning af blomster i dine drømme

Drømmetydning: Betydning af blomster i dine drømme

Blomster i drømme kan være mystiske og forvirrende. Hvad betyder det, når du ser blomster i dine drømme? Er det bare en tilfældig visualisering, eller er det et symbol med en dybere betydning? Der er ingen nem måde at besvare disse spørgsmål på, da fortolkningen af...